14 % zaměstnanců přemýšlí po smrti blízkého o výpovědi: Jiří Štěpánek, CEO pohřební služby Goodbye

Řešení úmrtí blízkého je jednou z nejtěžších životních situací. Nejde se na ni připravit. Nečekané administrativní překážky, uspěchané a pochmurné obřady a neempatické jednání tradičních pohřebních služeb jen zvyšují zmatek a stres v období truchlení. A to se v Goodbye rozhodli změnit.

Jiří Štěpánek, CEO Goodbye.cz

Goodbye je startup, který poskytuje empatické, udržitelné a moderní pohřební služby. Buduje také inovativní aplikace a produkty, které lidem usnadňují odchod jejich blízkých - jak po stránce přípravy, administrativního řešení, tak i duševního zdraví. Využívá je 1 600+ rodin po celé ČR, řady firem a brzy i velké pojišťovny. Spolupracují i s největšími neziskovkami, pro které vybírají miliony Kč přes odkazy v závětích. Věnují se také dobročinné osvětě #MluvímeOSmrti a projektům jako tvorba ekologických uren, kompenzace uhlíkové stopy po kremaci, pomoc rodinám (GB Pomáhá) při ztrátě dítěte a další.

Goodbye: Transparentní a empatická pohřební služba, která podrží vaše zaměstnance v nejtěžších životních chvílích

“Goodbye jsme založili s důrazem na empatii, osobní přístup a transparentnost. Všechny kroky lze pohodlně zařídit přes internet - od sepsání závěti, přes plánování pohřbu až po podporu pozůstalých. Na pomocné lince jsme k dispozici 24/7 a kromě konzultací nabízíme také řadu návodů. Firmy a pojišťovny pak mohou využít asistenční službu Goodbye Care,” vysvětluje princip této jedinečné pohřební služby její CEO Jiří Štěpánek.

Goodbye Care: Firemní benefit, který opravdu pomáhá

“V období smutku rodiny čelí nejen emočním, ale i administrativním výzvám, se kterými se do té doby v životě nesetkali - odprodej nemovitosti, vyplacení životní pojistky nebo třeba odhlášení služeb a digitálních předplatných. Všechno stojí hodně energie a času. My jsme tu od toho, abychom je celým procesem provedli a podpořili je. Tak, aby mohli truchlit a do svého běžného i pracovního života se vrátili rychleji, doplňuje význam asistenční služby pro firmy Štěpánek. Pohřeb a truchlení je sice rodinnou záležitostí, ale smrt blízkého výrazně ovlivňuje všechny roviny života pozůstalých - i ten pracovní.

14 % zaměstnanců mezi 30 a 44 lety přemýšlí po smrti blízkého o výpovědi.

Proto je péče o zaměstnance v těchto těžkých chvílích tak důležitá. Aplikace Goodbye Care pomůže členům vašeho týmu a jejich rodinám zorientovat a vyřešit všechny úkoly spojené se smrtí jejich blízkého -  klidně i několik měsíců po úmrtí. Pohřbem to totiž nikdy nekončí, vysvětluje důležitost dlouhodobé péče Štěpánek.

Goodbye Care:

  • praktická pomoc s administrativními záležitostmi i organizací samotného pohřbu
  • psychologická pomoc pro truchlící
  • důležité informace, návody, seznamy úkolů
  • ušetří vašemu týmu stovky hodin ztraceného času
  • pomáhá budovat kulturu, kde je vždy o všechny postaráno
  • pomáhá zvyšovat produktivitu a snižuje zbytečnou fluktuaci