Motivace na dálku: Klíčové strategie budování engagementu remote týmů

Doby osobních schůzek a klábosení v kuchyňce jsou pro velkou část zaměstnanců vzdálenou vzpomínkou. Osobní meetingy nahradil ZOOM a sdílení drbů se přeneslo do chatů. Náladu v týmu už nejde tak snadno číst a v mnoha remote a smíšených týmech klesá engagement. Jak v takovém prostředí budovat firemní kulturu a engagement? Jde to vůbec? 

V hlavní roli: Zaměstnanecká zkušenost

Zaměstnanecká zkušenost je celkový dojem, jaký si zaměstnanec ze své práce odnáší. Na zaměstnanecké zkušenosti se podílí všechny interakce, firemní kultura, nálada v kanceláři i pracovní zátěž. Tato zkušenost pak ovlivňuje celkovou pohodu, motivaci i angažovanost jednotlivce rámci firmy. 

Zaměstnanecká zkušenost ovlivňuje:

  • duševní pohodu zaměstnanců
  • engagement (angažovanost / zapojení v týmu)
  • fluktuaci
  • produktivitu

S rostoucí popularitou remote a hybridních pracovních modelů klesl engagement u 40 % firem a 37 % firem pociťuje negativní dopad na firemní kulturu.

V kanceláři máte téměř všechny faktory zaměstnanecké zkušenosti pod kontrolou. Máte lepší přehled o náladě v týmu. Máte k dispozici více nástrojů pro podporu angažovanosti zaměstnanců. Vytvářet pozitivní zkušenosti zaměstnanců nebylo nikdy snadné, ale v době remote a hybridních týmů je to složitější než kdy dřív. Zaměstnavatelé dnes musí vytvářet dobrou zaměstnaneckou zkušenost radikálně odlišným souborem nástrojů - a spousta z nich se to učí za pochodu. 

Zaměstnanci s pozitivní zkušeností jsou angažovaní, vynakládají větší úsilí, odvádějí lepší práci a zůstávají ve svých firmách déle.

Strategie budování pozitivní zaměstnanecké zkušenosti u remote týmů

Jasná, pravidelná a otevřená komunikace je základ

Je nemožné mít přehled o tom, co se děje s každým jednotlivcem v týmu - obzvlášť v remote nastavení. O to důležitější je správné nastavení komunikace. Obzvlášť v hybridních týmech, kdy pracují z kanceláře jen někteří členové týmu, se remote zaměstnanci mohou cítit izolovaní a vyloučení. Podpořte pocit sounáležitosti a nastavte si jasnou, pravidelnou a otevřenou komunikaci a optimalizujte ji pro online prostředí:

  • Naplánujte pravidelné check-in schůzky a pravidelné 1:1 schůzky s přímým nadřízeným.
  • Schůzky zahajujte mimopracovními tématy - drobná konverzace je při budování vztahů velmi důležitá. 
  • Používejte stejné komunikační nástroje pro všechny zaměstnance. 
  • Dbejte na to, aby byli všichni zaměstnanci stejně často a stejným způsobem informováni o společných cílech a dění ve firmě.
  • Aktivně naslouchejte - přijímání opatření na základě potřeb, přání, otázek či obav zaměstnanců je rozhodujícím faktorem pro to, aby se cítili vyslyšeni a pochopeni.
  • Udržujte obousměrnou zpětnou vazbu. Přečtěte si rady firemní psycholožky, jak na efektivní zpětnou vazbu.
  • Pořádejte pravidelné týmové schůzky a vytvořte na nich prostor pro vzájemné sdílení a neformální popovídání. 
  • Vytvořte virtuální kulturu otevřených dveří - informujte členy týmu a pravidelně jim připomínejte, že vaše virtuální dveře jsou vždy otevřené. 

Tip: Neformální online schůzky jsou jiné než popracovní pivo v hospodě vedle kanceláře. Jen co se prolomí ledy, zábava může plynout skoro stejně jako při osobním setkání, ale v online prostředí je vždy potřeba mít připravenou strukturu a aktivity nebo hry. Využijte možnosti, jaké vám online schůzky nabízí a udělejte třeba odpoledne anonymních přiznání, firemní soutěž o nejroztomilejšího domácího mazlíčka, společné vaření nebo třeba sérii workshopů, na kterých může každý sdílet svou mimopracovní dovednost. 

Workflow musí šlapat jako hodinky

Když členové týmu nesedí v jedné kanceláři, sdílení know-how už není tak snadné. Už se nemůžete kolegy přes uličku prostě zeptat: “Jakže děláme ty faktury, prosím tě?” Pro remote týmy je klíčové, aby měl každý přístup k potřebným nástrojům a přehledné dokumentaci s interními procesy. 

  • Zvolte si platformu, kde budou přehledně uloženy všechny důležité informace, procesy a dokumenty.
  • Pokud nemáte jasně stanovené procesy a workflow, nastavte je - každému musí být jasné, co se od něj očekává, jakým způsobem má v konkrétních situacích postupovat nebo kdy, kam a komu má odevzdávat práci.
  • Pro remote týmy je klíčové mít k dispozici nástroj pro sledování statusu projektů a úkolů. Každý by měl snadno najít, v jaké fázi se který projekt nebo úkol nachází. Status-update meetingům už konečně odzvonilo!
  • Ujistěte se, že každý má přístup ke všem nástrojům, podkladům a informacím, které ke své práci potřebuje. 
  • Vytvořte přehlednou firemní hierarchii a komunikační pravidla, aby každý přesně věděl, s čím, kam a na koho se má obrátit. 

Tip: Co nejvíce z výše uvedeného by se mělo odehrávat na jedné platformě. Na trhu je dnes zástup řešení - stačí jen vybrat to, které bude splňovat vaše požadavky. 

Přizpůsobte onboarding

Dobře nastavený onboarding je pro remote zaměstnance mnohem důležitější než pro ostatní. Zatímco v kanceláři se zaměstnanec může učit za pochodu, ptát se a odkoukávat od kolegů, remote zaměstnanci potřebují podrobný a kompletní onboarding proces. Kromě workflow dokumentů a nástrojů připravte také důkladný onboarding proces pro remote zaměstnance. Na jeho konci by se měl nový člen týmu cítit sebejistě, měl by přesně vědět, co má dělat, co se od něj očekává a na koho se v jakých situacích obrátit. Nezapomeňte ani na sérii meetingů, na kterých ho se všemi seznámíte a dáte dostatek prostoru pro dotazy.

Pečujte o duševní pohodu a podporujte life-balance

S růstem remote úvazků se také zvýšil důraz na produktivitu a výkon remote zaměstnanců. A udržet si zdravý life-balance je při práci z domova mnohem náročnější.

Zaměstnanci pracující na dálku mají sice o 22 % vyšší pravděpodobnost, že budou šťastní ve své práci, než ti, kteří pracují v kanceláři. (Owl Labs, 2020) Ale současně 54 % zaměstnanců pracujících na dálku se cítí přepracováno a 39 % se cítí vyčerpaně. (Microsoft, 2021)

Péče o duševní zdraví všech zaměstnanců je dnes důležitější než kdy dřív. Workshopy, semináře a dny duševního zdraví jsou důležitou prevencí a terapeutická sezení zase pomáhají ve chvílích krize. Buďte svým zaměstnancům oporou a pomáhejte jim udržovat zdravou životní rovnováhu - odměnou vám budou spokojení, angažovaní a motivovaní zaměstnanci. 

Nebuďte na to sami: 

Soulmio online program péče o duševní zdraví pro firmy zajišťuje rychlou psychologickou pomoc i dlouhodobou prevenci formou článků, videí, online vysílání, meditací a podpůrných skupin. Kombinaci programu připravíme na míru vašim potřebám, pomůžeme vám s plánem zavedení, představíme online program vašim zaměstnancům a poskytneme vám podpůrné materiály pro interní komunikaci.

Soulmio podcast: Angažovaný tým tvoří zapojení manažeři

... zjistěte, jak a zaposlouchejte se do 12. dílu Soulmio podcastu. V předchozích dílech se zase dozvíte, jak na udržitelný výkon nebo jak zdravě nastavit life balance.

Mohlo by vás ještě zajímat: